måndag 9 april 2012

Blus till mig

Jag har aldrig varit duktig på att sy till mig själv, har nästan aldrig gjort det faktiskt. Minns dock ett par mörkblå 70-tals inspirerade sammetsbyxor som jag sydde under min senare tonårsperiod som faktiskt blev väldigt snygga och väl använda, men sen dess har det knappt blivit något alls, förrens nu.
Hittade ett mönster på en singoalla blus från Stoff och Stil, folkloreblus kallar de den för. Köpte och sydde först i storlek 40 men det blev helknas. Efter lite tips ifrån facebooksidan vuxna sytokar så köpte jag mönstret storleken mindre och justerade lite och då blev det toppen.

 Det jag justerade var att jag gjorde bak och framstycket mer rakt, inte så figursytt som mönstret visar, och så förlängde jag det lite.
 I samma veva som jag var på Stoff och Stil sprang jag in på ikea för att köpa nya gardiner, min son visade så stolt upp stora hål som han klippt i de förra. En kort sväng in på fynd avdelningen och där hittade jag en gardinlängd som jag direkt tänkte att den skulle passa till detta här. Och ja, här har ni beviset. Tyget är alltså en gardin från ikea. Väl där på fynd avdelningen hittade jag "våra" gardiner för bara 49kr för två längder. Jag tackar jag.
 Fick också användning för smocktråden jag köpt för länge sen men aldrig kommit mig för att prova. Sydde med den i armarna, i halsen och i midjan. Så enkelt det var och så snabbt det gick. Blir definitivt fler projekt med den tråden.

Blusen kommer passa perfekt på kontoret i sommar, för det mina vänner, jag har blivit med sommarjobb!

7 kommentarer:

Gita sa...

Otroligt snygg!

Fröken Pimpinett sa...

Jättefin blus! Det var alldeles för länge sedan jag orkade sy vuxenkläder, men nu blev jag inspirerad.

maria syr och så vidare sa...

Verkligen jättefin blus! Roligt att den är sydd av en gardin, det hade jag aldrig gissat.

Camilla sa...

Väldigt snygg blus och grattis till sommarjobbet!

Vera sa...

Men åh vilken fin!! Vill verkligen ha en sådan!! Vad heter gardinen?
Skitsnyggt!!

Veroniqa / honeystuff sa...

Jättefin! Måste sätta mig själv lite högre upp på prioriteringslistan och sy lite nya kläder!

Marie sa...

Men så snygg du gjort