torsdag 19 april 2012

Till mig, igen..

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg har jag inte sytt så mycket till mig själv under åren som gått. Det har väl varit ett och annat misslyckat försök för många år sen som gjort att jag tappat modet. Nu har jag sytt så mycket barnkläder under mina år som mamma, 4år, så jag har verkligen fått träna på att sy i mjuka tyger och fått en förståelse för hur mönster ser ut och hur de hänger ihop för att det ska blir bra. Efter blusen jag sydde, som jag blev så nöjd med, växte mitt självförtroende i att sy vuxenkläder att jag nu har hela huvudet fullt av ideér till kläder jag vill sy till mig själv.
 En av idéerna var en klarblå vanlig tröja. Jag gillar vanliga basic kläder, och det är också alldeles utmärkta kläder att ha när man är student och inte behöver följa företagets klädkoder. Man kan slappa runt i slitna jeans och gympaskor och en snygg tröja helt enkelt. Precis min stil.
Men en helt blå tröja blev lite tråkigt utan några som helst detaljer. Någonting måste hända..
 Min mamma gav mig en stor påse med hennes knappsamling. Hon sparade på alla knappar tidigare. Från alla kläder som skulle kastas tog hon först bort alla knappar och sparade på hög. Den högen har jag fått och däri hittade jag sex stycken söta små knappar som passade perfekt på denna tröja. Tre stycken på varsinn ärm. En snygg detalj.
 Mönstret hittade jag här. Har ni inte tidigare varit inne på BurdaStyle.com så rekommenderar jag den sidan. Så mycket mönster, så mycket inspirerande sömmerskor (och den manliga motsvarigeheten också, hm, sömmare, skräddare??), fina bilder och tips och ideér. En stor inspirationskälla helt enkelt.
Mönstret får man på pdf-fil så det är bara att hämta sax och tejp och klippa ut och sätta ihop 16 A4sidor. Lite meck, men ändå en smidig idé att få ett mösnter på snabbt.
Jag hade på mig tröjan igår i skolan och fick två kommentarer om att den var fin, och de visste inte ens att jag hade sytt den själv. Då blir man glad.


9 kommentarer:

Fröken Pimpinett sa...

Jättesnygg tröja! Jag gillar detaljerna och den fina blå färgen.

hennihenni sa...

Läcker! Köpte (eftersom jag ännu inte vågat börja sy kläder) just en liknande med knappar vid handlederna men också i nacken. Fina detaljer tycker jag!

Caroline sa...

Jag älskar din blogg!! Så himla inspirerande =D

finnkids sa...

Underbar tröja! Knapparna passar utmärkt! En sådan skulle jag vara helnöjd med. Kul med komplimanger! Dina pippitröjor nedanför är helläckra de med!

ExD sa...

Snygg! Jätterolig detalj med blommorna på ärmen!

Alice BraLLan sa...

Sanslöst snygg! Färgen, modellen, passformen. Allt ser perfekt ut och knapparna är verkligen pricken över I

Gila sa...

Söt tröja!

Cecilia sa...

Superfin! Och snitsigt med de där blommorna/knapparna som detalj!
Har kollat runt i bloggen lite - vad duktig du är!!!
Hälsar Cecilia - triathleten (hahahaha)

Unknown sa...

KJ's Take: I make no chanel replica secret that I am a giant Pixar fan boy. I have loved hermes outlet everything they have made, their animation is top of the heap and they tell a story better than any other animation fendi outlet studio out there.