fredag 27 april 2012

Tröja till lilleman

Jag har tidigare skrivit om att jag försöker jobba upp mitt trikålager. Har många tyger som legat i flera år, en del utan att ens blivit klippta i, och en del som det är bara en liten bit kvar utav. Men nu är ytterligare ett tyg slut, utan att en en liiiten bit som man kan göra nåt av finns kvar.  Det känns bra att Bärgarn tyget nu är helt slut, det har inte riktigt fallit mig i smaken, men min stora kille gillar det desto mer. Han har fått den här tröjan  som jag sydde för några månader sen. 
Tänkte att lillebror också skulle få sig en Cars tröja. Han gillar visserligen inte filmen så mycket men han älskar att leka med brorsans Cars-samling. Sydde denna helt i samma tyg och så hittade jag nästan identisk blå mudd på Stoff och Stil. Tycker själv att den här tröjan blev mycket finare än storebrors. Men lillebror ville inte ha den. Han skrek NEEEEEJ när jag försökte få honom att åtminstone prova den. Så kan det gå.
Han har dock använt den en gång på dagis efter första introduktionen och verkar ha accepterat den just den dagen.

När tröjan var klar fanns det en liten snutt kvar som jag sydde en mössa av, med en randig halva. Jag och storebror ska på fem års kalas i morgon och jag ville gärna sy något till killen. Men att komma med kläder är nog inte det populäraste, så en Cars mössa och nåt hårt paket blir nog bra.
Till hans tvillingsyster sydde jag en liknande mössa men med andra tyger. Enligt deras mamma är pojken väldigt pojkig och tjejen väldigt tjejig så det blir nog bra med en rosa.
När jag frågade storebror om han ville ge dem dessa mössor fick jag till svar att mamma måste sy en till Bärgarn mössa, annars ville han inte ge bort den, och eftersom jag hade en liten bit kvar som precis räckte så gjorde jag ju givetvis det.
Nu är det ju lite fel säsong att ge bort en mössa. Fortfarande kan det vara lite kyligt på morgonen och kvällen, och sen får de väl spara de till i höst!

4 kommentarer:

Fröken Pimpinett sa...

Jättefin tröja och härliga mössor. Gillar tygkombinationerna på mössornan lite extra. Trevlig helg!

hennihenni sa...

Mössorna är jättefina med kombinationen randigt och mönstrat! Och tröjan är inte så dum heller, kanske den ännu blir en favorit...

CreandoPhoto sa...

Åh, vad jag gillar mössorna. Sååå fina!
Kramar Kicki

Unknown sa...

A representative of the replica handbags Burroughs estate said the studio was acquiring the live-action replica wathces rights for a possible tent pole franchise. However, sources at Disney believed Mars to gucci replica be headed for animated adaptation.