fredag 23 mars 2012

Äntligen vår!

Nu vågar jag äntligen tro på att våren är här för att stanna, eller ja, tills sommaren kommer. Hela jag fylls av glädje, värme och romantik. Visst blir man lycklig av lite sol? Hela livet känns plötsligt problemfritt och det pirrar i hela kroppen.
Idag när sönerna kom hem från dagis var vi ute en bra stund i lekparken. Jag tror mina killar är lika fyllda av glädje som jag. Inte ett endaste bråk på hela stunden i parken. Mina killar brukar annars vara ganska så bra på att bråka med varann.
I det strålande solskenet kom mina nysydda kepsmössor till bra användning!

 Trots att det är sol och värme så är det fortfarande lite för kyligt att skippa mössan helt och med en skärm så skyddas de ovana ögonen från solen.
 De är väldigt enkla att sy. Sydde efter mitt vanliga mössmönster och la till en skärm. För att få till det med skärmen läste jag först denna tutorial. Enkelt och snabbt.
 Sydde först den röda med tanken att jag skulle sy en likadan till, älskar nämligen det tyget, men storebror ville prompt ha en blå! Så en blå fick det bli, och i morse ville han ha en till, i rosa. Jag har verkligen inga rosa trikåtyger. Har bara söner som hittills har älskat blått och rött, mest blått, så rosa har aldrig varit aktuellt, förrens nu. Så rosa trikå står på inköpslistan, får passa på nu när han äntligen verkar acceptera nån annan färg än blått och rött.
Hoppas det underbara vädret håller i sig över påsken, minns ni förra året?! Kanon väder hela påsken, nästan som att vara utomlands men i Sverige.
Trevlig helg i solskenet!

8 kommentarer:

Helena sa...

Jättefina kepsmössor, och så kul att kunna förändra en mössa genom att bara lägga till en skärm.

Denice sa...

Jag måste nog sy en skärmmössa jag också. Så praktiskt! Men idag visade termometern här i Nacka 25 grader (!) - i och förs sig vid husväggen i gassande sol, men ändå. Vilka fina bilder du tar, måste bli bättre på det jag också! Mina bilder blir aldrig särskilt bra, så för att blogga alls så får jag stå ut med de dåliga ;-)

HH JaJa! sa...

Så härligt det låter! Och bra att skydda ögonen mot det skarpa solljuset - jag älskar skärmmössorna.

Erica, är det ok att jag länkar till din väsktutorial när jag är med i Pysselstafetten imorgon? Som ett smart alternativ på hur man kan sy en botten?

maria syr och så vidare sa...

Vilka härliga vårbilder! Och vilka fin mössor, smart med skärm mot solen!

Fröken Pimpinett sa...

Finfina kepsmössor och härliga vårbilder som ger hopp om att vintern är borta för denna gång!

CreandoPhoto sa...

Lysande - kepsmössor! Fantastisk idé!
Kramar Kicki

jenny sa...

säljer du? Är sugen på 2 såna här skärmmössor.

Svara gärna på min mail: jenny.johansson1@gmail.com

Mvh/Jenny

Glada Lickan sa...

Hej Syr du en om jag skulle vilja beställa en ?
Jag lektar näpp o lykta efter mössa med stor skärm är synskadad o avskyr när det sticker i ögonen o solen är framme är det är ljust ute.

Dina tyger är supercoola.

Maila gärna oavsett ditt svar lickanangel@gmail.com

mvh Lickan