söndag 10 juli 2011

Lapptäcke

Mina söner har fått en alldeles färsk ny liten kusin. En liten flicka. När vi träffade henne första gången kunde jag inte förstå hur liten hon var och jag kunde definitivt inte förstå att mina killar har varit så där små en gång i tiden. Nu är de så stora och de såg verkligen enorma ut när de stod bredvid den nya lilla människan. Hon verkade så skör att det var lite skrämmande att hålla i henne. Tänk om jag skulle tappa henne eller tänk om jag håller för hårt! Men åh så ljuvliga de är de små. Blev nästan, observera ordet nästan, sugen på att försöka få en till. Men min sambo verkade inte ha blivit lika betagen av den lilla flickan för han förstod inte alls vad jag menade när jag sa att det kanske var dags för nummer tre, och tur är väl det egentligen. Hur skulle vi ha tid med en till när vi knappt har tid för våra två?! Men kanske en dag någongång...

 Men nu var det lapptäcket detta inlägg skulle handla om. Mamman till denna lilla flicka har tidigare sagt att hon tycker väldigt mycket om detta täcke jag sydde tidigare så jag försökte mig på ett ungefär likadant. Endel av tygerna jag hade då har jag inte kvar och på detta täcke gjorde jag rutorna lite större.
 Eftersom jag själv har två söner och inte syr särskilt ofta med rosa tyger försökte jag passa på nu. Försökte få in så att täcket skulle bli rosa/rött men även inslag av andra färger. Tycker jag lyckades lite grann, men hade nog kunna tagit in ännu mer rosa än vad jag gjorde. Det går ganska mycket i blått också upptäckte jag när täcket var klart.
 Kantade med ett rosa/vitt randigt tyg.
Hoppas nu att den lilla lilla människan kommer vila skönt på detta täcke. Har fleece på baksidan så det ska bli så mjukt som möjligt.

13 kommentarer:

sysslar och pysslar sa...

Jättefint är de ju!

Gila sa...

Underbart täcke! Snyggt jobbat!

AnkiS sa...

Jättefint täcke och lillflickan myser nog lika bra under ett icke-rosa täcke :)

Wivi sa...

Härligt täcke. Den lilla tösen kommer säkert att trivas med det.
Kram

CatarinasPatchworkSytt&Smått sa...

Vilka fina tyger du har ! En riktig färg bomb:)Så snyggt.

Jenny sa...

Superfint täcke! Och extrafint med den randiga kanten. Lyckos lilla prinsessan, som får detta fina att mysa, leka och busa med.

Fangoria sa...

Wow så fint och färgglatt!!!

E.R.R.Y sa...

Wow, vilket underbart lapptäcke! Helt fantastiska färger. :)

Kram

Malin på pastill.nu sa...

Gud vilken gulligt lapptäcke! Underbara färger, perfekt till en liten!

Sara sa...

Underbart täcke!!!

Emilia sa...

Superfint täcke!

Fröken Pimpinett sa...

Urtjusigt! Härligt färgglatt och fina kantband.

Annette - MyRoseValley sa...

Vilken karamell! Fin fint!