fredag 4 april 2014

Sy nytt av gammalt

Nu var det ett tag sedan jag skrev i den här bloggen. Mycket har hänt sen sist. Jag har slutfört en utbildning, jag har nytt jobb, vi har flyttat till hus, barnen är inga småbarn längre. Den äldsta börjar skolan till hösten och den yngsta blir stor och går sitt sista år på dagis i höst.
 
Alla dessa förändringar i livet gör att man måste hitta nya rutiner och då faller endel gamla bort. Men något som är bestående är sömnaden, den har inte fallit bort, snarare tvärom, för i och med flytten till hus har jag fått mitt alldeles egna syrum. En dröm som blivit verklighet. Stort är det inte, minsta rummet i hela huset, men det är alldeles fantastiskt och underbart precis som det är.Jag har gått med i ett projekt där vi återbrukar, syr nytt av gammalt och där tanken är att vinsten ska gå till att anställa ungdomar. Av de kläder vi samlar in som inte går att åtrerbruka gör vi små klädpaket som går till barn som inte har så mycket kläder. Om ni vill läsa mer kan ni göra det här. REFO.
 
Främsta orsaken till att jag gick med är ganska självisk, jag ville anta utmaningen som innebar att jag fick ett gäng begagnade kläder och sen skulle jag skapa något fint av det.
 
"Ta det här och gör något av det".


Jag gillar också miljötänket, det är inga gifter i de här barnkläderna, det är urtvättat för länge sen. Allt är återbrukat, även de flesta muddar.
 

 
 
 Man behöver faktiskt inte dyra fina nya tyger för att skapa fina unika saker till barnen. Det räcker med mannens gamla t-shirts, grannens urväxta tröjor och lite fantasi.
 

 
På detta sätt bidrar man också till mljön, det krävs inga naturresurser för att skapa nytt av gammalt.
Unikt, giftfritt, och snyggt!
 
Här visar jag endel av tröjorna som blivit sydda, i ett annat inlägg ska jag visa byxorna som jag sytt. Och sne ska det väl förhoppningvis komma fler inlägg efter det!
 
Kul att vara tillbaka och på återseende inom kort!
 
 

1 kommentar:

Jenny sa...

Wow vilka fina tröjor! du har verkligen lyckats! Grattis till nya syrummet.