tisdag 22 november 2011

Ett vitt vitrinskåpSen jag såg detta fina vita vitrinskåp på Ikea har jag haft tankarna på att köpa det. Men någonstans inom mig har jag inte känt mig tillräckligt vuxen för att ha ett vitrinskåp då det för mig är förknippat med att samla på porslin och serviser. Men vartefter åren går så kommer det där ikapp en och nu sitter jag här, 33 år gammal och tänker på porslin och serviser och vad fint det är med olika koppar och uppläggningsfat. (Vuxenpoäng på det va?).Bilden är lånad från Ikea.se
 Så när detta skåp var utlagt på min nya favoritsida, gratis, så såg jag direkt att det där minsann kunde det ju bli nåt utav. Beordrade min man att åka och hämta det, och turligt nog lyssnade han på mig. Han börjar bli lite trött på mig och mitt samlande av gamla saker och sätter sig allt oftare emot att jag tar med sakerna hem, vilket egentligen är lite, men bara lite, bra för när skulle jag hinna göra klart allt?!

Sen var det en tripp till färg affären som gällde och en himla massa timmar av tvättande, slipande och målande.
 Men fint blev det, och ganska likt skåpet som jag ville ha från början.
 Svarta knoppar från Ikea.
 Nu återstår det bara att hitta all det där fina porslinet som ska förvaras i detta skåp. Just nu är det tomt förutom i underskåpet där sönerna har ockuperat som leksaksförvaring/lekplats. Det ligger bilar, bollar och ibland en och annan son därinne.
Alla dessa timmar och 600kr för färg kostnader senare så tycker jag att mitt skåp är finare än Ikeas. Mitt skåp är just det, mitt, som jag har lagt ner tid och kraft på.

13 kommentarer:

Katharina sa...

Håller med om att det är mycket finare! Antagligen gedignare också. Har också varit och klämt på IKEAs variant några gånger men alltid blivit lite besviken på att det känns så skralt på något vis.

Grattis till vitrinskåpet! =)

Och jag känner igen det där med leksaker och söner i skåpen... har precis samma sak hemma hos oss nu efter att ha satt in ett nytt skåp i vardagsrummet. Så mycket för den förvaringen...

hennihenni sa...

Supersnyggt! Men vilket jobb det måste ligga bakom, wow.

Annika Berg sa...

Urtjusigt! Jag gav också vika för vitrinbegäret för något år sedan, det är bara att gilla de där extra vuxenpoängen :)

annas alster sa...

Oj va fint! Helt oigenkänneligt! Jag är också vitrinsugen, men Ikeas känns så tunna på nåt sätt. Ditt är säkert stadigt och bra. och så fint målat!

CreandoPhoto sa...

Urfint! Verkligen kanonfint. Jag ÄLSKAR när man gör precis så. tar något gammalt och ger det nytt liv. Ska bli spännande att se vad du stoppar däri. Behöver ju inte vara finporslin... Kramar Kicki

Birgitta i Gävle sa...

Ditt skåp blev jättesnyggt

Fangoria sa...

Superfint!!! Älskar upp-piffning av det slaget, gjort det med skänk och även en byrå, som jag sen också tapetserade, till dottern! Är så kul att få egna personliga möbler!!!! Nu vill jag också ha ett vitrin-skåp, haha!

Wivi sa...

Snyggt jobbat!
Hoppas det är stabilt så det inte välter när barnen är inne i skåpet.
Kram

Sytt o sånt sa...

Hur fint som helst, och säkert mer stabilt. och visst är glädjen större när man fixat oc´h donat själv.

Annette - MyRoseValley sa...

WOW! Jag är så grön så grön så grön!!!! Som ogur Fiona. Gud vad snyggt det blev. Jag vill oxå ha!

Annette - MyRoseValley sa...

Och måste ju bara tillägga att ditt skåp förmodligen är stadigare än IKEAs som alltid börjar gevika efter några månader i konstruktionen. WOW igen.

Retro Elephant sa...

Vackert!

//Lina

Anna sa...

Men så fint! Du är helt fantastisk! Känn dig stolt, nöjd och glad!