torsdag 3 november 2011

Ännu mer tröjor

När trikåskåpet ändå stod öppet och mönsterbitarna låg framme så var det bara att fortsätta på temat tröjor.
Jag finner någon slags njutning i att se att mina gamla trikåtyger minskar i mängd. Vet inte om det kan ha att göra med att det då blir lättare att förklara för sambon varför jag behöver köpa mera tyg. Det är inte så lätt att förklara när skåpet knapp går att stänga. Men än är det en bit kvar tills att det syns att det minskar, men känslan finns där.
Fortsätter med lite syskonmatchande tröjor och mer färgglada tröjor än de här två får man leta efter. alla fyra grundfärger finns med och ja, jag tycker nog också att det blev lite för mycket. Men mina barn gillar de och de är ju de som ska ha de på sig så då får det vara så.
 Det här velourtyget med bilarna på köpte jag för över ett år sedan med syftet att göra en jumpsuit till lillkillen, men tyget har legat helt orört sen jag fick det. Och istället för en jumpsuit till lillkillen blev det en tröja till storebror. Men armbågslappar i rött.
 Och lillkillen fick istället en velourtröja med stjärnor och armbågslappar i orange.
 Och efter mitt förra inlägg om mina molntröjor damp det ned en beställning på en turkos/blå molntröja.
Höstmörkret är verkligen inget ljus att fotografera i.. Färgerna blir konstiga och till på köpet tog jag dessa bilder med pocketkameran. Men ni får stå ut.

Nu ska Sambon och jag iväg och sova en natt på hotell inne i stan. Lillkillen har fått för sig att vakna kl 04 varje natt och vela gå upp. Efter en månad har man extremt trötta föräldrar som nu äntligen ska få sova ostört en hel natt och sen få äta god hotellfrukost på det. 
Trevlig helg!

9 kommentarer:

Camilla sa...

Vilka härliga tröjor! Färgglada och skitsnygga helt enkelt!
Hotellnatt är verkligen lyx och få äta god frukost i lugn och ro. Njut och ha det bra!

hennihenni sa...

Armbågslappar är så fina tycker jag :) Snyggt sytt, igen!

Gila sa...

Snyggt m armbågslappar!!

CreandoPhoto sa...

Så vansinnigt fina tröjor. Jag vill ha en liten igen. Mina är lite för stora för hemsytt, tyvärr. Kramar Kicki

Annette - MyRoseValley sa...

Vilka underbara tröjor. Blir ju sugen på att skaffa liten bara för att ha anledning att shoppa loss på en sån här smällkaramell. Den ®oda me delefanter och randiga armar i grönt är helt klart min STORA favorit. Gu vad du e duktig!

Fangoria sa...

Åh vad många fina tröjor!!
Jag har samma tillfredställande känsla när man minskar i syhögarna, samtidigt som det är lite ledsamt att sy slut på ett fint tyg.

Made by Ina sa...

Superfina!!!

Marina

frida sa...

Det kan aldrig bli för mycket för barn, jag gillar dom

Petra / Popetotrora sa...

Tjusiga!

Såg att du va sugen på tapetseringsteutorial. Visst kan jag försöka göra det men det är verkligen svårt att hinna fota innan det blir mörkt om dagarna nu. :-)
Det är egentligen väldigt enkelt. när jag gjorde glasunderläggen så ritade jag bara av formen på tapeten och klippte ut. sen ett lager decoupagelim på underlägget och ett på tapetens baksida och limma på. Sen ett lager lim ovanpå tapeten, låt torka och sen ett till lager lim. svårare än så är det inte. decoupagelim hittar du på tex. Panduro.

Och du, måste bara tacka igen för den fina påsen jag vann av dig! Jag älskar den och får så mycket beröm varje gång jag använder den!!