onsdag 5 oktober 2011

Klänningar i stora lass..

Det är ju så att jag har två söner och ingen dotter. Men det hindrar inte mig från att drömma om alla underbara klänningar jag kan sy. Det är väldigt sällan jag kommer till skott och syr en klänning, men i fantasin har jag massor med fina idéer.
Nu kom jag till en punkt där jag faktiskt ville prova på att sy en singoalla klänning.
För ett tag sedan gjorde jag ett byte med Lillofant-Maj Stajl och fick singoalla mönster av henne, hon har sytt fantastiskt fina klänningar till sin dotter. Ungefär samtidigt som det bytet gick igenom fick jag också mönster ifrån en vän och det är det som jag använt här.

Först blev den en rutig...

Sen en i djungeltyget, ett påslakan från hemtex som det sålde för några/nått år sen, med röda ärmar..

Sen en rutig till med ett rött hjärta..
Sist ut en rosa smällkaramell..

Alla fyra är på väg till en väns lilla dotter.
Alla tyger har legat i en stor papperspåse i väntan på bättre tider. Tänk vilka skatter man har i hemmets vrå, bara rätt projekt kommer upp.
Några av de här tygerna har legat i den där påsen över två år och inte en endaste gång har jag klippt i de, det var verkligen på tiden.

Och det var så underbart kul att sy klänningar så jag sydde två till som är till salu i butiken..

12 kommentarer:

Annette - MyRoseValley sa...

Åååååhhh vilka fina. Min favvis är just den här sista, blårutiga med hjärtat. Typiskt mig. Att du sittit och hållt på såna vackra tyger i en eveighet är ju helt otroligt! Vilken guldgruva. Jag har ju också en hel del tyger som legat på hög rätt länge... Har börjat klippa till bitar till lapptäcken och syr så det ryker om maskinen.

Ett tillägg angående den självhäftande vadden... nackdelen är att om man inte quiltar omgående så lossnar liksom klistret mer och mer för var dag som går. Och för mig som petar in en kvart här och där är det ett måste att även använda säkerhetsnålar, annars blir det pannkaka, bubblig sådan, för hela slanten.

Kram

Lilla Anka sa...

Ooo, så fina singoallor! Och så det här med att sy klänningar när man själv har pojkar........hmmm....Jag har själv tre pojkar! Det blev inte mycket sytt till dem när de var små, det hanns liksom inte med. Nu hinner jag sy......KLÄNNINGAR!

Fröken Pimpinett sa...

Å vad fina! Jag älskar den i djungeltyget. Jag har länge tänkt att jag ska sy en singoallaklänning till min dotter, men har inte hittat något bra mönster, men nu kanske jag får ta tag i saken och göra ett eget.

mamma lycklig sa...

Vilka supersöta klänningar. Då är det bara hålla tummarna att Sofia får en flicka nästa gång. För då kommer det beställningar på klänningar det lovar jag. Gillar den blårutiga bäst kanske beror det på hjärtat, är hjärttokig.
Ha det bäst och sy så det ryker.
Kram Nettan

hennihenni sa...

Å, jag har också sytt en del i djungeltyget (senast lapptäcke). Tycker det blev jättsnyggt som klänning också! Och man skulle aldrig tro att det är ett påslakan från början.

Gila sa...

Bedårande söta!

[bebisblä] sa...

Vilka fina klänningar! Den med djungeltyget är helt underbar. Vilken färgklick med de röda ärmarna till!

Petra / Popetotrora sa...

Superfina!!
Och jag vet precis hur du känner. Jag har ju en pojk och alla mina kompisar vrekar bara kunna producera pojkar också. Så inte många klänningar här inte... Men visst är man sugen på att sy lite sött och volangit. :-)

Sara sa...

Åh vilka underbara klänningar!!! Du är så fantastiskt duktig!!! I sommar kommer jag nog beställa klänningar i stora lass till Signe och Agnes. Syr du några med långa ärmar nu i vinter så beställer jag gärna nu också. ;-) KRAM

Jenny sa...

Superfina!! Kram Jenny

CreandoPhoto sa...

Så fina klänningar! Måste hitta någon liten i bekantskapskretsen att bombardera med söta klänningar. Jättekul ju! Kramar Kicki

Randiga Tråden sa...

Ljuvligt söta.