onsdag 28 september 2011

Bamse - Världens starkaste björn

Min äldsta son är besatt av Bamse och har varit det en ganska lång tid nu (allt är relativt, men han är bara 3,5 år, då är några månader lång tid). Vi har väldigt mycket Bamse saker här hemma, tandborstar, kasperteater, tidningar, gosedjur, kläder och ja you name it och vi har det, typ.

 I somras när det var som varmast såg han att grannpojken hade en solhatt med Bamse på. Han blev så avundsjuk och ville också ha en Bamsehatt. Trots att jag sytt en massa hattar till honom i alla möjliga olika färger och mönster.
Jag lovade att jag skulle sy ytterligare en hatt, denna gång av ett Bamsetyg. Men det var verkligen inte lätt att hitta ett tyg med bamse på!
Jofotex hade inte och inte heller de lokala tygaffärerena. På tradera fanns det några gånger, men jag lyckades inte vinna och tiden gick.
För någon månad sen var jag på täbygalopp backluckeloppis och hittade då ett alldeles nytt påslakan till juniorsäng av Bamsetyg för endast en tjuga!
 Planen var att ena sidan med de små figurerna skulle bli en hatt, men problemet är ju att sommaren är slut och jag hann aldrig. Frågan är om han är lika besatt av Bamse nästa sommar, skulle inte tro det va? Men då kanske lillebror är inne i den perioden.
På framsidan var det ett stort tryck med Bamse och hans vänner. Vad kan man göra av ett så stort tryck? Tänkte först göra en tavla men det skulle inte passa in i deras rum.
Igår när båda bröderna bråkade om vem som skulle få ha den här filten när de tittade på bolibompa så slog det mig att jag skulle ju såklart sy en filt av det!
 Med varm och gosig fleecebaksida. Perfekt nu när vi i rasande takt går mot kallare tider!
 Hittade ett gammalt tyg som jag helt glömt bort när jag letade efter ett tyg som skulle passa som kantband. Färgerna stämde helt överrens, starka och klara och det var inget svårt val.
Får se vad Storebror säger när han kommer hem, men något säger mig att han kommer skrika
- ÅH, BAMSE!!

7 kommentarer:

Slow-Eva sa...

Vad fint det blev! jag har samma lakan hittat på loppis. Tror att det är fullstort och vet heller inte vad jag ska göra av det stora trycket. Vi funderade också på att hänga upp det på väggen men det blev inte bra hos oss heller.

Fangoria sa...

Åh så fint! Roligt när de älskar en figur så högt! Jag tror också att jag har det påslakanet hemma, fullstort...Men jag har sparat det att användas som det är när vi köpt ett stortäcke till grabben...Men man får ju lite lust att sätta saxen i det istället nu! =)

Fröken Pimpinett sa...

Jättefint täcke! Bamse kan säkert hänga med som en favorit länge - det känns som han går hem i alla åldrar.

snappeslojd sa...

Du har en härlig blogg. Hoppas att det är OK att jag lånat några bilder och länkat till dig för att visa min elever.
Hälsningar Snappeslöjd

Jenny sa...

Smart idé och ibland ska man ha lite tur på loppisturerna! Skulle vilja vara en liten fluga på väggen när storebror kom hem :-)
Kram Jenny

mamma lycklig sa...

Vilken lycka. Och Bamse är väl en bra förebild för våra små. Hoppas att du har det bra.
Ha en skön helg.
Kram Nettan

Annette - MyRoseValley sa...

Kantbandet är ju liksom the icing on the Bamse cake. Döfräsig!