torsdag 22 september 2011

Värmande sjalar

Att det skulle ta så mycket tid att vara student var jag inte riktigt beredd på. Jag har schemalagda dagar fyra dagar i veckan, och ändå är det massor att göra på "fritiden". Utbildningen är bara ett och ett halvt år så jag får tänka på all den tid som jag kommer att kunna sy efteråt, och alla de pengar jag kommer att tjäna så jag kan köpa allt tyg som jag vill ha! Försöker klänga mig kvar i min positiva anda jag hade vid terminsstarten, som ni kanske märker. Det är en oerhörd tur att jag fortfarande tycker att utbildningen är intressant och att det faktiskt är roligt och utvecklande att gå till skolan, annars hade jag nog inte klarat av det. Första terminen är tuffast har jag fått höra ifrån de som går året över oss.

Det blir som sagt inte mycket sy tid över när barnen har fått sin tid och Sambon sin och sen jag ska också ha tid med mig själv mitt i allt detta. Men nu ser ni! Jag har kommit på ett utmärkt sätt att kombinera vissa saker.
VIRKA!
Nu är det några av er som redan kommit på det, jag är definitivt inte först på denna punkt. Men vilket ljusning det vart för mig när jag insåg att virka måste ju vara det mest sociala handarbetet. Man kan umgås med sambon samtidigt som man tittar på film samtidigt som man virkar! Tre flugor i en smäll!!

Och eftersom det börjar bli lite kallare nu, jag är hemma med halsont idag! Så passade det ju alldeles utmärkt att virka en sjal.

 En sjal som blev tre. De gick ju så fort att virka! På cirka en timme hade jag en sjal klar från början till slut så var tvungen att virka en till, och en till..

Man använder ett väldigt tjockt ull/bomulls garn och virknål nummer 10. Maskorna blir STORA och sjalen klar innan du hinner blinka, eller ja nästan iallafall..
 Och här poserar jag för första gången på bloggen.. Krulltotten.
Lovar att kamma mig och sminka mig till nästa gång, men jag skyller på att jag är ju faktiskt hemma med halsont. Då behöver man inte snygga till sig tycker jag.
Mönstret hittade jag här, och det måste vara den mest simpla sjal att virka eftersom till och med jag klarade av den. Jag är ju, som jag tidigare nämt, ingen hejare på att virka! Fick en tvåa i betyg på syslöjden just för att min virkning inte blev som den skulle. Bilden på mönstret visade en sak och min virkning hade bara en gemensam nämnare med mönstret, samma färg!
Men det är aldrig försent att lära sig!

8 kommentarer:

Sara sa...

Du är så otroligt duktig och har en enastående känsla för att kombinera färger och mönster! Så fina grejer!

Katharina sa...

Åh, det här gillar jag! Så snygga! Kanske är det den här sjalen som slutligen får mig att lära mig virka. Så snygga och användbara färger du använt.

Petra / Popetotrora sa...

Jättefina och härliga sjalar!!

Och du, blev alldeles till mig när jag såg att du sett en med "mitt" täcke! Jag fattar ju att det finns folk som har dom, eftersom jga säljer dom. Men ändå had ejag inte riktigt fattat att det faktiskt finns folk som har dom. ;-)

Annette - MyRoseValley sa...

Välkommen i virkklubben. Det var där min handarbetspassion började. Jag blev som besatt. EN virkoholic. Virkade varje dag, överallt och hela tiden. Så enkelt. Bara att ta med virknål, projekt och ett par nystan. Toppen! Vad kul att du också fått lite försmak nu.

Jättefina sjalar. Och WOW vad du e snabb som lyckats göra tre bara så där!

Angående klistervadde eller vad man nu ska kalla den. Jag anvˆände samma vadd till mitt brölloppstäcke som jag gav bort. Det var superenkelt. Annars drar jag mig just för det här med att "sandwicha" och "quilta" just för att det är lite mekigt. GIllar inte just det steget i processen att göra ett lapptäcke. Den enda nackdelen var att vadden var lite ihopskrynklad i sin förpackning och eftersom den har klister på sig kan man inte bara stryka ut den som man kan med vanlig vadd. Men jag tog en stor tygbit och la över och sen kunde jag stryka ut de värsta skrynklorna. Det är ju att ta bort tyget från vadden om det hamnar snett eller så och sen kan man pressa på igen. HAr precis quiltat f¨rdigt idag och nu är det kantband som gäller. Snart dags för ett nytt VOILA hos mig.
Tänk vad du är disciplinerad med studierna. Bra jobbat. Keep the spirit upp. Och ta ett brejk nån gång ibland och virka en mormorsruta eller två. Eller börja på en filt med ränder. Värsta yogan för kropp och själ.

Carina sa...

Tänkte att jag skulle börja med att önska dig lycka till med studierna och keep up the good work :) Sen vill jag också lovebomba dina fina sjalar. Det får nog bli en sjal här framöver med :) Ha en riktigt bra söndag!

Fröken Pimpinett sa...

Tjusiga sjalar! Perfekt nu när höstrusket är här.

Made by Ina sa...

Superfina!!!

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Tack för din fina kommentar :) Sjalarna är ju superfina och perfekta att svepa in sig nu när vi går mot kallare tider.
/Helena