måndag 31 januari 2011

Kalasdags

På våren brukar det trilla in en hel del inbjudningar till barnkalas. Det första är nu på Lördag. En liten kille som firar att han blir två år. Jag har tänkt att jag ska sy alla presenter i år, få se om jag håller det, och helt enkelt lita på att det jag syr är bra nog som present. Tidigare har jag alltid köpt något extra när jag gett bort något hemmagjort som kompensation. Men varför ska jag göra det? Själv uppskattar jag hemmagjorda presenter väldigt mycket mer än köpta, även om köpta presenter är fantastiska också.
Killen som fyller år på Lördag får en påse fylld med färgglada ärtpåsar. Ärtpåsar kan man göra oändliga saker med. Räkna, prata om färger, balansera på huvudet, kasta de i luften och försöka fånga de, ha de som last i vagnen eller låtsas att de är kakor, som mina barn brukar göra. En färgglad påse att förvara ärtpåsarna i. Jag sydde en efter detta mönster som Dana på Made har gjort, men gjorde påsen lite större.

 Sen får han även en sittpuff. Jag fortsatte lite på det gula temat. Hade bilden klar i huvudet hur jag ville den skulle se ut med namnet på i blått och en röd stjärna. Men tänkte inte hela tanken ut och bokstäverna blir lite väl stora så man ser inte vad det står om man inte läser och vrider på kuden samtidigt. Hade ju varit snyggare om man direkt hade sett vems kudden är. Men då vet jag det till nästa gång.
Nu återstår bara och se om han blir glad och om föräldrarna uppskattar presenterna.

13 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Åh, vilken bra idé med ärtpåsarna!! Jag hålle rpå att fnula på en present till en tjej som snart blir 1-åring. Ärtpåsar i fina tyger är ju en utmärkt idé! Thanks! :-)

sysslar och pysslar sa...

Bra idé med ärtpåsarna!:)Vad fyller du sittpuffarna med?

Katharina sa...

Ärtpåsar! Det hade jag helt glömt av att de fanns, vilken bra idé! Jag får börja med att sy en omgång till sonen tror jag minsann.

Puffen var väldigt snygg tycker jag, även om det inte blev som du tänkt.

Gila sa...

underbar sittpuff!

Annette - MyRoseValley sa...

Kalaskul idé! Werner kommer bli superglad för den där sittkudden. Den är super duper. Störtskön helt enkelt. Och det just bara för att bokstäverna är typ malligt stora!!! Och påsen med ärtpåser är ju klockren. Du kommer att göra succe. Så trött på allt plast, konstgjort, leksaker som bara blir liggande d¨ra dom inte ska ligga. Barn leker banne mig inte med leksaker. Nej, ärtpåsar ska det vara.

AnkiS sa...

Vilken superidé att sy ärtpåsar. Jag får en massa härliga vibbar från barn- och ungdom!
Sittpuffen är ju härlig och bokstäverna tycker inte jag är för stora - bara kaxiga. Ungefärliga mått för det är också en härlig idé.

Erica sa...

oj vilka roliga och otroligt snälla kommentarer. Nu kommer jag ge bort denna present utan att vara lite nervös ett endaste dugg!!

Just denna sittpuff fyllde jag med tre kuddar som jag köpt på ikea för 9kr per st. superenkelt, superbilligt och lätt att få tag på! Och resultatet blev väldigt bra.

Jenny sa...

Vilka kanonpresenter! Bara häftigt att det är stora bokstäver!!! Förmodligen kommer man inte tveka så mycket på vems kudde det är ? även om man inte kan läsa allt på en gång. Kaxigt! Och ärtpåsar - har inte tänkt på dem på över 30 år...
Sträck på dig på väg till kalaset!! /Jenny

Jenny sa...

Vilka kanonpresenter! Bara häftigt att det är stora bokstäver!!! Förmodligen kommer man inte tveka så mycket på vems kudde det är ? även om man inte kan läsa allt på en gång. Kaxigt! Och ärtpåsar - har inte tänkt på dem på över 30 år...
Sträck på dig på väg till kalaset!! /Jenny

Anna sa...

ja bra ideér, jag har funderat på leksaker till min son, 3år, som inte leker med de köpta. Ska sy ärtpåsar till honom! Tack för en fin blogg och roliga ideér.

Jenny sa...

Hej igen, Dina sittpuffar är jättefina! Hur stora har du sytt dem? Blir så sugen på att göra ett försök... Hälsar Jenny

Anonym sa...

KlRt han blir glad. Superideer. Lollo

Lisa sa...

Kul med ärtpåsar, det måste jag också göra någon gång!
Jag brukar också göra presenter.
En annan uppskattad present är ett personligt förkläde och en burk med hemmagjord playdoh.

/Lisa