torsdag 27 januari 2011

Gult är fint!

Jag fullkomligt älskar IKEAs tyger, eller i allafall de flesta av de. De randiga har jag total förälskat mig i och speciellt det gula. När jag såg att de hade utförsäljning av det på "mitt" Ikea, för endast 9kr per metern blev jag ju såklart överlycklig och fick tag på tre meter. Men sen slog det mig att de rear ut det för att det ska utgå! Vilken tragedi! Det som är så fint. Ja ja, tre meter räcker ju till mycket.
 Sydde mig först en väska av det med röda detaljer. Det är nog första gångern jag syr en väska åt mig själv, och en väska jag nog kommer att använda till på köpet. En väldigt enkel modell med ett axelband och en liten innerficka.
 Hittade en hög av gamla avklippta axleband till kasserade väskor genom tiderna. Där fann jag två metall kvadrater som jag tog tillvara på.
Sen var jag tvungen att sy mig en matchande börs men det blev nog lite för mycket med en börs i samma tyg som väskan, så kommer nog inte använda de samtidigt. Och för första gången ville min sambo ha något som jag sytt, så han får den andra börsen. Han ville helst ha en helt neutral men jag kunde inte undvika att fodra med ett fint tyg med äpplen. Hans kommentar på det var, ja ja det är ju på insidan så det syns ju inte! Vilken karl va?! :)

Har hittat några andra som också verkar gilla detta tyg. Bland annat EvaSleva som har sytt en neccessär.
Och Dana på Made som har sytt en fin väska och ett superfint kuddfodral.

Finns säkert en massa fler ute i bloggvärlden som har sytt otroliga saker med detta tyg. Om du har gjort det eller om du vet någon blogg som visar bilder på sina alster så hoppas jag att du vill lämna en länk i kommentarerna så jag kan hitta dig och bli inspirerad!

Annars vill jag bara säga att ett av två barn äntligen är tillbaka på förskolan och fri från alla sjukdomar som hägrat över vårt hem i nästan två veckor. Ett barn är kvar hemma men är verkligen på bättringsvägen! Så nu hoppas jag vår värsta sjukdomsperiod är över och att vi får välkomna våren med friska och krya tag! Finns det något värre än att se sina barn sjuka och så märkbart må dåligt!? Jag tror inte det.

5 kommentarer:

Anna i Sandviken sa...

Gult är en fantastisk färg. Undrar just om mitt Ikea har det där tyget på rea? Nästan värt att åka dit och kika i morgon. Och om inte annat kan man ju ta en fika när man ändå är där.

Anonym sa...

Det tyget har jag också fastnat för och använt till lite olika småprylar. Soligt och vackert!

Är hemma med två sjuka killar. Sammanlagt har de hunnit vara 3 dagar på förskolan efter julledigheten. Hoppas också att det ljusnar snart...

sysslar och pysslar sa...

Jättefin väska, passar super med röda detaljer! Börsarna blev ju för söta med äpplen inuti!

Petra / Popetotrora sa...

Åh, vad jag gillar väskan! Precis som på kjolen du sydde är de röda detaljerna Jättefina. Ger pricken över i:et!!

Gila sa...

Mysiga små börsar!