lördag 12 februari 2011

Lapptäcke

Äntligen blev jag klar med detta täcke som har haft sin topp färdigsydd i flera veckor, men sen när det var dags för kviltning så blev det liggandes. Anledningen till det var att jag inte hade något tyg hemma som passade som kantband och då tappade jag lusten.
Men igår köpte jag tyg och sydde klart hela täcket på samma kväll.
Jag hittade en gammal Quilt-alongStitched in color och beslöt mig för att hänga på den, fast i efterhand. Beskrivningarna var mycket lätta att följa och eftersom rutorna är ganska stora så gick det snabbt att få ihop ett stort täcke.
 Härligt många olika tyger, men som egentligen kanske inte är min smak. Jag är lite mer för starka färger och mera kontraster, lite för pastelligt för min del. Men gillar täcket ändå.
 Till och med ett av mina fultyger fann sin plats riktigt bra. Visst är det så att alla har fultyger hemma som man inte riktigt vet varför man köpte, eller som man aldrig hittar något projekt för? Nu har jag blivit av med ett av dessa tyger på ett riktigt bra sätt.
 Träning ger färdighet är helt sant. Lyckades få helt perfekta hörn på kantbandet. Som vanligt sydde jag fast det på maskin.
Måste säga att jag är väldigt nöjd med hela täcket. Det finaste jag gjort och inga problem alls längs vägen. Kviltningen blev bra, behövde inte sprätta något. Dock kviltade jag även detta täcke med bara raka linjer. Börjar bli dags för en ny utmaning för mig, att prova frihandskviltning på maskin. Ska bara köpa mig en sån pressarfot. Använde ett vadd som är 80% bomull och 20% polyester. Ett väldigt tunnt vadd som passar prima till lapptäcken.

13 kommentarer:

Camilla sa...

Wow, allldeles jättefint! Allt blev jättesnyggt.
Fultyger....hm, som obotlig tygsamlare så har jag en hel drös.

Anonym sa...

Otroligt snyggt! Nu blir jag jätteinspirerad.

Petra / Popetotrora sa...

Ja, jag tycker verkligen du ska vara nöjd med täcket. Jättefint!

evaj sa...

Ditt täcke är jätte fint,,och du skall sträcka på dig och vara mer än nöjd!!Kramar

FridoLi sa...

Åh vilket fint täcke!! Jättefina färger!! Vad duktig du är!!

Annette - MyRoseValley sa...

Så där ja! Du har ALL anledning att vara nöjd, glad och stolt. Jättefint. Hur syr du kantbandet? Från baksidan elelr framsidan. Ser ut som du syr i diket på framsidan... Är inte det svårt?

Erica sa...

Anette: Ja precis! Jag syr i diket på framsidan. Det var svårt första och andra gången, men nu på tredje gick det hur bra som helst. Det gäller att nåla ordentligt så att kanbandet ligger lite längre ut på baksidan så sömmen träffar det. Framifrån blir det jättefint, men bakifrån akn det bli lite ojämt på vissa ställen, men så länge det sitter på plats är jag nöjd :)

Gila sa...

WOW! Önskar jag kunde göra ett sånt.

Birgitta i Gävle sa...

Vilket fint täcke och mönstret är som gjort för att göra sig av med en del "omöjliga" tyger.

ExD sa...

Otroligt fint och inspirerande!

Saga sa...

Jätte fina saker du gör! Såg att du gjort en börs & jag tänkte kolla om du har mönstret till den? Den var superfin! :)

Jenny sa...

Jättefint täcke! Och smart att sy på kanten med maskin. Måste prova nån gång. Visst har de flesta fultyger, men jag tycker inte ditt brun-gröna passar in på det. Retro-de-luxe, mer :-) Kram jenny

Mrs.Bao 包 sa...

Hej!Du som gillar Oh Fransson också, vill du vara med på en egen quilt a long med hennes Tokyo quilt? Jag tänkte börja med det och det vore kul om man kunde "sy med" någon annan. :)