fredag 24 februari 2012

Börs

Hej får jag nog lov att säga. Nästan så att det vore plats för en presentation utav mig själv igen. Det var väldigt länge sen jag var aktiv på bloggen och det gäller även i mitt skapande. Har inte blivit några barn gjorda i min tygverkstad direkt.
Nu har jag tagit mig igenom min praktik period som sträckte sig över tio veckor och kommit ut på andra sidan. Fortfarande hel men väldigt trött må jag säga. Är det något jag verkligen lärt mig av denna tid, förutom allt nyttigt som hör mitt blivande yrke till, så är det att heltid med två små är inte något för mig. Förhoppningsvis kommer jag att hitta en tjänst där jag kommer jobba 75-80%, när det väl blir dags. Än har jag en del kvar i skolan och ytterligare en praktik period igen i höst. Men sen är jag klar!
Men nu är jag tillbaka till studentlivet med lektioner och kortare dagar även om man har en del som hänger över en som måste bli gjort kan man välja själv när och var man vill göra det. Och planera in sytid lite här och där. Livet som student är underbart, förutom ekonomin ;).

Jag fick en beställning på en börs, en beställning som var väldigt bra för mig. Den tvingade nämligen mig att öppna mina sygarderober och att börja klippa, stryka och sy. En spark i ändan som gjorde mig gott. Nu har jag andra saker utklippta som bara ska sys ihop. Jag känner att jag är på gång!

 Det rosa tyget med körsbären på är ett av mina absoluta fintyger och jag har inte mycket kvar av det nu. Så lite att jag inte vet om det ens går att göra nåt med det. Men att kasta den lilla biten är inget som jag kan förmå mig att göra. Den får säkert din plats i ett framtida lapptäcke.
 Det blåa fodret är också ett av favoriterna. Det är en sån fin blå färg på det.
Hoppas att födelsedagsbarnet som skall få denna blir glad och nöjd.

Idag är jag hemma med storebror som har vattkoppor. Prickarna vill aldrig ta slut och det kommer fler och fler för varje timme. Lillebror hade vattkoppor för två veckor sen och i och med storebrors insjuknande så har det gått laget runt på deras avdelning på förskolan. Ett tag var det bara fem tappra som var där av 17. Skönt att få det gjort, även om man önskar att de kunde planera in att få det samtidigt :)

5 kommentarer:

Wivi sa...

En så söt börs.
Det är jobbigt med sjuka barn. Mitt barnbarn (4 år) hade vattkoppor i början på januari men inte så många prickar. Ingen feber och pigg som en mört - tvärtemot vad det står i läkarböcker.
Lycka till med dina studier och med skapandet.
Kram

hennihenni sa...

Verkligen härligt tyg, spara varenda liten bit som går att spara!

HH JaJa! sa...

Välkommen tillbaka, får man väl säga! Ja, heltid är inte alltid vettigt, det finns ju ett och annat annat att tänka på. Och att ge upp sin kreativa sida är en stor uppoffring, tycker jag! Din börs inspirerar mig. Jag vill också kunna få till det lika bra!

Slow-Eva sa...

Åh, jag vet precis hur det känns! Och jag har också varit borta länge från bloggen. Det kan ju bli så i perioder. Superfin bösch!

CreandoPhoto sa...

Vilken jättesöt! Kanonbra gjort :)

Kramar Kicki