torsdag 5 januari 2012

God fortsättning..

Jaha, helt plötsligt har det gått två månader sedan jag sist lade ut något sytt på bloggen. Tiden verkligen rusar iväg när man har fullt upp. 
Jag har tidigare berättat att jag numera är student och just nu är jag mitt uppe i en praktik period på tio veckor, fyra är gjorda sex kvar. Det är verkligen intensivt med att lära sig alla rutiner och hela processen kring mitt blivande yrke och utöver det vara ny på arbetsplatsen, en jobbig praktikant ;), och jobba 8-17 och sen försöka hinna med att umgås med mina underbara barn också.
Jag har valt att prioritera mina barn och lägga min hobby lite åt sidan under denna period så därför har det varit lite tyst här och kommer att vara i några veckor till.
Men nu har vi jullov och då hinner mamma med att sy lite när de andra roar sig på annat håll. 


Jag öppnade mina sy garderober,som numera är placerade i vardagsrummet sen storebror snodde mitt "arbetsrum" till sitt eget, och kände att jag var trög startad efter ett så långt uppehåll.. Alla idéer som jag hade i huvudet, i vilken ände skulle jag börja och vad skulle jag prioritera nu när jag fick en liten stund över.
Behövde sy något enkelt och snabbt så tröjor fick det bli.


I somras när jag lyckades övertala mannen att stanna på Jofotex på vägen hem från Öland så ville han att jag skulle köpa aptyget och sy tröjor av till barnen. Tyget köpte jag mer än gärna men några tröjor blev det ju inte, förrens nu. Men bara åt lillebror, Storebror fick en tröja av det fantastiskt fina klövertyget. Det är helt underbart och jag måste bestämt köpa det i fler färger. Denna gång blev det bara det blåa. Det gröna är helt otroligt fint och skulle bli en fin tröja till Lillebror med hans röda hår.

Jag dammade av Cover Pro maskinen och sydde dekorsömmar i ärmarna. Maskinen var ovanligt snäll och inga hoppstygn eller annat krångel som den brukar hålla på med. Det är på grund av allt krångel som den står i skamvrån längst in i garderoben. Kanske att jag kommer ta fram den lite oftare nu när det gick så smärtfritt.

Och bara för att det var så kul att sy igen och för att den blåa tröjan nog kan kvala sig in bland de finaste tröjorna jag någonsin sytt så var jag tvungen att sy en till som jag kommer att lägga upp i butiken. Det är storlek 104 och kostar 225kr inkl. porto.

 Med ett sprund och en tryckknapp.
 Röda dekorsömmar och röda muddar.

Tillsist vill jag önska alla läsare en riktigt god fortsättning på det nya året. Må det blir bättre än det förra.

10 kommentarer:

hennihenni sa...

Jättefina tröjor! Välkommen tillbaka till bloggosfären :)

CatarinasPatchworkSytt&Smått sa...

Välkommen tillbaks! Vilka härliga och färgglada tröjor!

Annette - MyRoseValley sa...

Ååååhhh vilka balla. Tänk om jag varit 30 och just startade familj.... då hade jag köpt direkt!!! Toppenfina verkligen. Du är ett riktigt geni på maskinen. Och tack för att du tittade in hos mig. Kram och god fortsättning... ♥♥♥ Annette

Fangoria sa...

Uuurfina, och speciellt den blå, helt underbar!

CreandoPhoto sa...

Väldigt söta! Klövertyget har jag kikat på. Kanske kan få på syster yster nåt med det....annars får det bli hunden :)
Kramar Kicki

Malin på pastill.nu sa...

Välkommen tillbaka. Gud så fina saker!! Och underbara tyger :-)

malida form sa...

Vilka fina tröjor! Snyggt med mudden nertill! Varifrån kommer klövertyget - jag blev helt förälskad!

Retro Elephant sa...

Jättefina!

//Lina

Fröken Pimpinett sa...

Å så fina tröjor! Rött och blått är en svårslagen kombination. Älskar tygerna!

HH JaJa! sa...

Erika, jag saknar dina inlägg! Hoppas att du skapar och njuter, även om du kanske inte lägger ut det på bloggen. Ta hand om dig!