onsdag 12 oktober 2011

Åh, du underbara blåa skåp.

Nu tänker jag skriva om något som inte är syrelaterat alls, eller på sätt och vis är det så eftersom det är här jag tänker förvara alla mina tyger och sysaker, men det är ingenting som jag har skapat. Det handlar om något som jag tycker är så vackert att jag inte kunde låta bli att skriva om det.
Jag ramlade över den här sidan som för mig är helt ny men helt genialisk. Där lägger folk upp saker som de vill bli av med och skänker bort till bättre behövande eller till någon som helt enkelt vill ha det. För tio kr får man ensamrätt till kontaktuppgifter och av de tio kronorna går en viss del till naturskyddsföreningen.
Jag såg detta skåp när jag gick in där för första gången och blev helt kär direkt! Och det fanns kvar, och jag fick ensamrätt till uppgifterna så det var ingen tävlan om vem som skulle kunna komma först utan skåpet var mitt!

 Min första tanke var att det var synd att de målat det i en blå färg. Min andra tanke var att jag ska måla det vitt. Min tredje tanke var att nej, jag gillar det blåa..
 Skåpet är från 20-talet och inte trasigt på någotvis. Båda låsen fungerar och nycklarna finns.
 Med massor med plats för alla saker man behöver när man gillar att sy. Och att det går att låsa dörrarna gör skåpet, om möjligt, ännu mer perfekt för mig då mina saker är barnsäkrade. Ingen oro över att barnen ska hitta en vass sax eller en skärkniv eller hitta en penna och rita på nåt av mina favorittyger. Här är alla mina saker på säker plats och mina barn kan gå in i mitt "arbetsrum" utan att en katastrof kan hända.
Dock är sambon fortfarande inne på att måla det vitt för att passa bättre in i vårt hem, men jag vet inte. Gillar den blåa färgen.
Hur skulle ni göra?
Detta skåp är numera mitt! Alldeles gratis! Alldels perfekt!
Jag är kär..

12 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Ja det blå är så vackert. Jag hade ett likadant som jag målade blått för 20 år sedan där jag hade tyg mm. Men nu har det åkt ut och annat kommit in istället.

Annika Berg sa...

Jag har alltid gillat den dalablå färgen och skulle nog själv låta det vara, kan bli en riktig färgklick :)

Katharina sa...

Åh vilket fynd! Hur fint som helst. Svårt att säga om färgen, det beror ju så på hur ni har det hemma. Men den blå färgen är riktigt fin! Kreativ liksom.

CreandoPhoto sa...

Det är ju kul med det blå. Låt det vara blå och möblera med det. Känn in under någon vecka... Jag är så knäpp så jag fotar för att se på foton om det blir bra... Härligt är skåpet iallfall. Kramar Kicki

Jenny sa...

Perfekt till syet! Färg... svårt att råda. Ni kommer nog fram till nåt bra! Lycka till! / j

Annette - MyRoseValley sa...

Hej hej. Ditt meddelande kom fram. Tack. :D Och vilket läckert skåp! SKänner mig splittrad inför färgdiskussionen... Skåpet är ju urläckert som det är, men det är klart. Det ska ju passa in också. Sug på karamellen en stund och njut av det blåa. Beslutet kan ju tas senare... :D Kram

hennihenni sa...

ja, börja med blått och så märker du nog senare om det känns rätt eller inte!

Wivi sa...

Precis ett sådant skåp har vi (men inte övermålat) där vi har puzzel och spel och massor av videoband. Det var svärmors linneskåp en gång i tiden. Min mamma har ett likadant med allt sitt finporslin i.
Kram

metamorphosis sa...

Låt det vara blått en tid och känn efter innan ni ev. halar fram färgburkarna! Tycker att det blev en härlig färgklick!

Dessutom ser det ut att matcha de fina molntröjorna här ovan!

metamorphosis sa...

Låt det vara blått en tid och känn efter innan ni ev. halar fram färgburkarna! Tycker att det blev en härlig färgklick!

Dessutom ser det ut att matcha de fina molntröjorna här ovan!

Nina sa...

Om du gillar det blått så behåll det så tills vidare. Vi köpte ett liknande i liknande färg för några år sedan till vårt torp. Jag tänkte också först att det var tråkigt att vi var tvungna att måla om det men sen blev det inte gjort och efter ett tag gillade vi det skarpt!

Fint kommer det i vilket fall bli oavsett om det är blått eller vitt!

Tyg och otyg sa...

Vilket urfint skåp! Jag tycker inte att du ska måla det (ska jag säga som köpte ett blått skåp på Myrorna förra året och målade om det till rött...)
Tack för tipset förresten, den sidan kände jag inte till sedan tidigare.