torsdag 7 april 2011

Lapptäcket..

 Har nu, som sagt, beslutat mig för att ta tag i detta täcke så nu har jag dragit fram det igen från ufo-högen. Men känner att jag behöver lite hjälp att komma vidare.
Jag vet att det är några lapptäckes frälsta som läser här och detta inlägg vänder sig främst till er. Vad ska jag göra med detta täcke?!
 Blocken är ca 40x40cm. Planen var att göra 4x3 block. Nu är det som ni ser "bara" 2x3 st.
 Täcket ska bli till ett barn därav de glada och många färgerna, men som sagt det blev inte som jag hade tänkt mig trots det. Det är lite för rörigt tycker jag.
 Ska jag gå vidare och göra 6 block till eller helt enkelt låta täcket bli ett minitäcke? Ska jag lägga in mera vitt mellan blocken för att kanske på så sätt minska rörigheten?
Det positiva med detta täcke är att nästan hela min scrapshög är tom! Och det var lite det som var planen också..

Snälla, kom med förslag. Hur ska jag göra för att färdigställa detta täcke?

Nu lovar jag att detta är sista inlägget om just detta projekt. Ska inte skriva mer om det förrens det är klart :)

12 kommentarer:

Camilla sa...

Gör kanske färgglada "ramar" runt det vita och sen ytterligare runt hela täcket. Jag log när jag såg bilden på täcket , man blir glad av det. Jag tror du behöver färg runt det vita för att balansera upp det, och då blir det ju större. Jag tror det kommer bli grymt snyggt hur du än gör.

Caroline sa...

Jag tycker det där är jättefint! Det blir ju en vit ram runt som lugnar ned det vimmelkantiga som faktiskt är superfint =) Ha något supermysigt tyg på baksidan så blir det toppen-tycker jag!

Gila sa...

I like, a lot!

Henrietta sa...

Vilken rolig blogg du har :o)) med en himmla massa fina saker!!

Kerstin sa...

Jag är ingen lapptäcksmänniska men jag kommer med ett förslag ändå. På nedre raden i mitten har du lagt en bit ut från den mönstrade kvadraten (runt mönster i rött grönt blått). Det gör täcket intressantare än ett vanligt traditionellt täcke. Då blir heller inte det vita så dominant men det är ändå tillräckligt mycket för att det ska lugna ner något. Kanske du kan göra fler såna "tvärbitar" eller vad man ska kalla dem. Jag tycker annars att det är ett jättefräckt täcke, just för att du har olika storlek på bitarna.

Unknown sa...

Det är inte rörigt, tycker jag. Bara härligt! Mitt förslag är fler block till önskad storlek. Ev färgade ramar, eller prova att lägga in några stora färgglada 40x40 block, så får du snabbt ett större täcke. Tipset med fler block med tvärbitar är också bra!
Lycka till! Skriv GÄRNA om detta igen. Bara kul att läsa, och följa din beslutsvånda :-) Kram Jenny

Petra / Popetotrora sa...

Jag tycker det er riktigt härligt ut med alla färgerna!!

Och hur du ska göra... sy ihop blocken och gör en ram runt i något mönstrat tyg, tycker jag.

Ha det fint!!

Annette - MyRoseValley sa...

Läckert och skitkul! JAg skulle göra 6 block till och sen ta en vit bård runt hela och kanta med ett kul mönstrat kantband, typ prickigt eller så. Då blir det ett fint överkast till en barnsäng eller fotänden på en säng. Gillar!:D

Annette - MyRoseValley sa...

Om du fastnat, lägg undan täcket en stund. SLuta stirra på det för då blir du blind. Jag tror helt klart att en vit ram runt hela kommer att lugna intrycket. Jag upplever ofta att ett lapptäcke som detta kan kännas otillfredställande halvvzägs i processen, det är inte förrän sluttampen är gjord som allt liksom faller på plats. Lycka till. Håll mig uppdaterad!

Rebeccas DIY sa...

Vilka härliga färger och vad jag gillar det osymmetriska, som ger ett mer levande intryck.

carina sa...

oooh vilken häftig blogg mycket tips oxå

Made by Ina sa...

Hej!

Ja lapptäcks tokig är jag så är kommer min ideé jag fick av dina block.
En ram runt varje block i vitt, runt 5 cm bred eller vad som önskas.
Sy ihop alla och sen en bredare ram i vitt runt alla.
Så ett minitäcke kommer det ju att bli och mindre rörigt tror jag ;)
Ska bli spännande och se vad du gör med dem!

Kram Marina