måndag 4 april 2011

Lappglädje kom tillbaka!!

Jag har i något tidigare inlägg nämt lapptäcket som jag håller på med men som inte alls blev som jag hade tänkt mig och därmed tappat lusten för det. Det är ju så ibland, och högen med ufon växer efter varje projekt som man av någon anledning inte vill fortsätta med, iallafall just då. På något sätt har det här täcket spridit en slags dålig karma över mitt skapande. Det ligger i sin hög och stör.
Jag har helt tappat lusten inför lappteknik!
 I ett deseperat försök att få tillbaka lappglädjen gjorde jag två kuddfodral av lappar, lite olika tyger varav endel har legat på mina hyllor i flera år och några är relativt nya.
Det var roligt att sy dessa kuddar och jag hade egentligen ingen plan alls när jag startade utan tog det som det kom och resultatet blev ju faktiskt väldigt bra. Gjorde lite dekorsömmar med matchande tråd.
Jag är barnsligt förtjust i uggletyget, det behövs så lite av det för att liva upp hela projektet. Önskar jag hade köpt mera av det, men hur ofta är det inte så?! :)

Inser med tunga suckar att det där täcket jag har i ufo högen helt enkelt måste bort därifrån. Det finns två alternativ, kasta det eller göra klart det. Jag röstar nog för alternativ två. Det får bli helgens projekt. Känns nog skönt för kropp och själ sen när det är klart. Har ni också projekt som ligger i ett hörn och bara skriker??

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Gissa om man har projekt på hög...
Och högen bara växer för man får så många nya idéer hela tiden. strongt av dig att ta itu med ditt projekt. Men sen tänker jag också att man behöver inte göra något klart om man har tappat lusten. Ibland klipper jag sönder eller kastar ett projekt som jag inte känner för längre. Det är jag som bestämmer, inte Jante.

Erica sa...

Kerstin, du har så rätt. Projekt får kastas och klippas sönder. Men just detta känns som att jag bara måste göra klart. Det känns som det satt stora käppar i min kreativitet och även slagit lite på självförtroendet vad det gäller lappteknik. Men jag vet nog innerst inne att när täcket väl är klart så kommer det bli helt okej, bara inte som jag hade tänkt från början. Så just därför känns detta ufo som ett måste att göra klart för att jag på något sätt ska kunna gå vidare. Sen kan man ju också diskutera ett endaste lapptäckes betydelse här i världen :)

Gila sa...

Snyggt jobbat!

Annette - MyRoseValley sa...

Jag har så mycket ofärdigt och påbörjat som dräller att jag inte ens vet vart dom befinner sig i huset. Tappar sugen ibland. Blir distraherad och börjar på annat. Ett av mina lapptäcken har hängt på min systol i 3 veckor och väntat på kantbandet som bara skulle sys fast... Och ibland måste saker och ting få "mogna", "jäsa till sig" liksom. Lämnas ifred för att senare bli något fantatsiskt när suget att fullfölja kommer tillbaka. Skitfina kuddar. Gillar dina färgade dekosömmar. Ska testa det vid tilfälle.

Kerstin sa...

Tack för din fina kommentar i min blogg. Den gjorde mig glad. Och jag glömde säga att dina kuddar verkligen är härliga (och dina andra projekt).

annepå(vest)landet sa...

Glade puter til våren:) Kanskje jeg også skal hive meg rundt og lage noen? Takk for inspirasjon:)

Made by Ina sa...

Super fina!
Klart du ska sy i lappteknik det som är så roligt ;)
Uggletyget var underbart!

Kram Marian

Camilla/NÅNI by Smillas Design sa...

Så snyggt! Jag gillar verkligen dina sömmar, de blir en så kul effekt.

metamorphosis sa...

Så, väcktes lapp-lusten för dig igen?! :)

Har inga skrikande projekt just nu (bara vanliga ufon...) men så gjorde jag också en rejäl rensning i somras - och ack så skönt det var att arbeta sig igenom den där högen, både i de fallen där projekten landade i soporna, de gånger de faktiskt blev färdiga och de fall där de fick bli något helt annat än vad som var tänkt till en början!