söndag 20 mars 2011

Tofflor del 2

Tidigare har jag visat de här tofflorna som jag sydde till lillemannen i huset. Storebror ville givetvis ha ett par även han. Sydde då ett par likadana som lillebror fick, men de blev för små så nu har han äntligen fått ett par egna. Dessa är sydda ifrån ett annat av de tre mönstren jag köpte på Ebay. Lika lätta att sy, om inte lite lättare ändå, och snabbt gick det också.


 Dessa spänns fast på foten med en knapp. Tack vare det sitter de här tofflorna kvar lite bättre tycker jag.
Skrev även i det tidigare inlägget om tofflor att jag sökte efter ett tyg att ha till sula på tofflorna så barnen inte behöver halka omkring på våra hala parkettgolv. Hittade det härAmazon och beställde genast en bit för att pröva. Det tog ungefär en månad från jag la beställningen till att de landade i min brevlåda. Tack vare att dollarn är så låg just nu jämfört med svenska kronan så blev det inte så dyrt även inkl. frakten. Betalade 75kr allt som allt och nu är dollarn ännu lägre än vad den var då. Jag kan rekommendera det tyget. Det är otroligt mjukt och härligt, och sonen har inte halkat en enda gång :)

För er som vill sy tofflor men som inte vill betala för mönster på ebay behöver ju faktiskt inte göra det. För efter lite googlande så hittade jag massor av gratis mönster från hela världen.
Kolla här
eller här
eller här

Allt finns därute på nätet bara man tar sig tid att leta. :)

För övrigt så håller jag på med ett lapptäcke som jag helt tappat lusten inför. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig och nu finns det ingen motivation att göra klart det. Men samtidigt stör det mig att det ligger ett halvfärdigt täcke här så jag måste nog ta tag i det helt enkelt!

15 kommentarer:

Kerstin sa...

Tack för tipset. Jag har letat efter mönster till tofflor, egentligen till vuxna, och ett av dina tips är jättebra att använda till stickat tyg.

Gila sa...

SÅ fina!!

Petra / Popetotrora sa...

Så ljuvligt söta!! Och tack för alla tipsen på mönster!

Camilla sa...

Så söta! Det blev ju snyggt med knappen också.

Anonym sa...

Jättesnygga! Blev väldigt sugen på lite sådan tyg också! Vilken storlek har du sytt tofflorna i?

Erica sa...

De här tofflorna är sydda i str 26. De som jag sydde tidigare till lillebror är str 23.

Pyssellycka sa...

Hur fina som helst! Knappen var pricken över i:et.

Katharina sa...

Väldigt fina! Tofflor man blir glad av helt enkelt.

Ska absolut ta och försöka få till ett eget par - tack för alla tips om mönster!

Mrs.Bao 包 sa...

Gulligt tyg. :)
Kom gärna in till mig och tävla, och samtidigt stödja Röda Korsets arbete i Japan.

/Agneta

Anita sa...

Härlig modell i fint tyg. Har själv provat på att göra lite "skodon" men denna variant var ny. Tack för tipset med antihalksulan, blir nog att lägga in en beställning :-)

PS Skoj att du hittat till min blogg DS

Anonym sa...

åhh - vilken totalunderbar blogg du har ! :D Jag blev glad i hela själen!

Fortsätt såhär :) Jag är en trogen följeslagare nu,

Kram Amelie

Amanda sa...

Åh tack för tipset! Hä'r ska sys tofflor. Så fint tyg också. Blir glad av det! Ha en fin fin onsdag

Beate sa...

OO vilka fina tofflor; underbart tyg! Jag har "bläddrat" omkring i din blogg och WOW vad fina saker du gör! Var har du lyckats hitta alla vackra tyg? :). Jag tänker följa med din blogg aktivt! Kram!

Maggi sa...

Vill tacka för länkarna till gratismönster på babyskor men ditt mönster var allra finast, har köpt ett jag också. Du har en mycket fin hemsida och gjort mycket mycket fina saker :)

Anonym sa...

Åh vilka underbara tofflor! Finns det någon möjlighet att jag kanske skulle kunna få köpa detta mönster av dig? :) vet att det här är ett gammalt inlägg men jag testar och ser om jag får något svar

Mvh Tove Öhrman

Mail: tovejafvert_90@hotmail.com