onsdag 16 februari 2011

Tofflor till lilleman

 Köpte tre mönster på tofflor på Etsy. Detta är det första paret ut. Ett par kimonotofflor till lillemannen i huset.
 Hur enkla som helst att sy och klara på en timme! Nu måste jag bara sy ett par till storebror också. Han är av den åsikten att han ska ha allt precis samma som brorsan sin, så numer måste vi köpa två av allt och i detta fall sy två. Men eftersom det går så fort och de faktiskt blev så fina så gör det mig inget.
Funderar på det här med halkskydd under tofflan. Lilleman som inte går så jättestabilt hade lite svårt att ta sig framåt i dessa. Såg att lillofant hade en variant. men finns det något tyg man kan köpa med småprickar av plast på? Någon som vet vad jag menar?

Efter lite googlande hittade jag det jag sökte.
http://www.amazon.com/Jiffy-Grip-fabric-pajama-feet/dp/B001W2IAWA
blir nog att beställa en sån påse och testa.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är den modellen fin! Sydde tre par häromveckan och kommer snart visa dem på bloggen. Jag hittade faktiskt en bra tut på nätet som jag följde, super!
Har också funderat på halskydd, men de jag hittills har sytt är mer i spädbarnsstorlek och alltså ännu inte aktuella att gå i...
Underbart tyg förresten.

Kiiromi sa...

Såå söta!

/Mia :)

sysslar och pysslar sa...

Jättesöta! :)

Annette - MyRoseValley sa...

Gulliga! Halkskydd kanske finns på Stoff och Stil som har det mesta vad jag har förstått. Jag har sett någon nagonstans som hade halkskyddstyg som man liksom stryker på tror jag... Är lite osäker. HAr sett att det finns i pysselbutiker här i Schweiz och eftersom ingen pysslar här (j-a tråkmånsar hela bunten...) och typ alla pysslar i Sverige så borde det ju finnas att hitta lite var stans. Panduro Hobby? Lycka till i sökandet.

Pyssellycka sa...

Fantastiskt fina! Sådana skulle jag vilja prova på att göra. Vågar man fråga vilket möster på etsy det är? Sökte runt lite och fann väldigt många!

Milma sa...

Jättefina!

Pyssellycka sa...

Jag tror att jag hittade dem! Och många andra fina...

Unknown sa...

Hvilken hærlig blogg du har!!
Du er flink til å sy ja.

Jeg fant deg via en annen blogg og la meg straks til som følger.
Gleder meg til å følge deg videre :o)

Petra / Popetotrora sa...

Sååå söta!! :-)

Erika sa...

I skolan köper jag tyg med plastploppar på genom Swelogent. Annars kan man ju göra egna prickar av textillim. Inte så vackert dock eftersom det blir gult. Tror att Panduro har någon sorts puff-textilfärg i olika färger man kan använda. Söta tofflor förresten!

Louise sa...

Vilka små söta inneskor!! Jag har också för mig att panduro har någon form av halkskydd som man trycker ut i "strängar" eller "pluppar"! Jättetrevlig blogg också! /Louise

Jenny sa...

Vilka ljuvliga!! Berätta gärna hur det funkar med halkskydden. Behövs här hemma om jag skulle få för mig att sy ett par. Kram Jenny

Made by Ina sa...

Super söta!
Tack för alla bra tips du ger!

Marina

Camilla sa...

Helt underbara tofflor!

metamorphosis sa...

Vilka söta små tofflor! Hur tycker du att de håller sig kvar på små barnfötter?

(börjar fundera om detta kan vara en värmande lösning för våra kalla golv här hemma...)

Slow-Eva sa...

Vilka söta tofflor!
och vilket fint lapptäckte. och kuddar och allt annat du gör!

::: Koolon : sa...

Jättefina tofflor! Jag sydde ett par liknande från ett gratismönster jag hittade på nätet, men passformen blev inte alls bra (förmodligen mitt fel och inte mönstrets). Måste prova igen, modellen är ju genial.
Jag har förresten länkat till din blogg från min, hoppas det är okej. Länka gärna tillbaka om du vill :)