måndag 28 februari 2011

Nåldynor

På bloggen har det varit tyst nu i närmare två veckor. Det beror inte så mycket på att jag inte har sytt, för det har jag, utan mest på utmattning. Har haft två sjuka barn hemma nu under två veckor och det tar ut sin lott efter ett tag. Idag är de dock båda två på förskolan och jag och mannen i huset har en hel del jobb och skola att ta igen.
Igår kväll låste jag in mig i vårt syrum/arbetsrum/förvaringsrum för att få lite välförtjänad egentid. Det blev inget stort projekt, utan det jag behövde just igår var något litet som gick fort och som man inte behövde tänka så mycket på under prossessen. Det blev ett gäng nåldynor.
Trots att jag har sytt under många år nu och trots att jag har varit på väg att sy en så har jag aldrig haft en nåldyna. Mina knappnålar har legat i askarna man får med när man köper de och så har de hamnat under symaskinen när jag håller på att sy. Och steget från att ligga under symaskinen till att ligga överallt på golvet är inte långt. Nu äntligen ska jag få lite ordning.
 Med nåldynor kan man leka lite hur som helst egentligen. Söker man på ordet nåldyna på google så hittar man massor med länkar till andra som sytt väldigt fina och roliga nåldynor. Men jag valde vanliga fyrkantiga. Men de blev fina ändå tycker jag.
Två med lappteknik och två med fina tyger. Min favorit är nog den i hörnet med cupcakes på, den har en röd botten med vita prickar på. Jag är väldigt svag för kombinationen röd/vit och skulle, om jag fick, inreda hela mitt hem i dessa två färger.

9 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jättefina!! Jag älskar tyget med cupcakesen på. :-)

Anonym sa...

Jättesöta! ...och ganska kul sömnad tycker jag. Kolla in min: http://mysigtdesign.blogspot.com/2011/02/nojd.html

Gila sa...

Jättefina! Tror jag också ska sy nåldynor någon dag. Ett annat tips är att sy lavendelpåsar. Går fort och är uppskattat present!

sysslar och pysslar sa...

Snygga och praktiska! Gillar den med en svamp på.
Skulle oxå behöva sy nåldynor åt mig, men det är så oerhört svårt att komma så långt. Men nu har jag införskaffat mängder med bomullstyger så kanske jag får till en dyna... :)

Retro Elephant sa...

Jättefina nåldynor! Jag har lagt in en länk till din sida, hoppas du också vill länka till mig :)

Keep up the good work!

//Lina

Slow-Eva sa...

De är superfina! härliga tygkombinationer. Ibland behöver jag också såna där små projekt för att få inspiration att ta tag i större.

Pyssellycka sa...

Jättefina, vilka härliga tyger!

Made by Ina sa...

Nemen så komiskt att du oxå har sytt nåldynor, det har jag med gjort, en fyrkantig jag med.
Skönt att man äntligen har ordning på alla dessa nålar som flyger runt överallt ;)
Fina blev dina!

Kram Marina

Jenny sa...

Som små cupcakes alla 4!