torsdag 11 november 2010

Lapptäcke

Det Amerikanska sybloggarna är alldeles fantastiska. När jag väl börjar surfa runt bland bloggarna over there så kan jag fastna i flera timmar. Vilka projekt de hinner med, och vilka fina bilder de tar på projekten sen. Antar att de hinner med barn, hem och hus och all denna sömnad för att de är hemmafruar och har skolbarn. Ibland skulle jag också vilja vara hemmafru med större barn för att kunna sy lika mycket som de gör, men gissar på att jag skulle bli uttråkad efter ett tag.

Men av inspiration av en bloggfärd så skar jag en himla massa lappar som jag senare sydde ihop till ett eget litet lapptäcke till mina barn.


Med en baksida i vitt och några små restbitar av tygerna.

 Kviltade sen raka sömmar tvärs över täcket. Det gick ju itne så där jättebra. Täcket skulle egentligen blivit större men kviltningen förstörde så fick skära bort endel runtom. Men det tar jag med mig till nästa gång, för behöver verkligen lite mer träning på det här med kviltning. Trots  att jag hade en övermatare påkopplad på maskinen så drog sig tyget.


Maskinkantade sen filten runt om med ett blårandigt tyg. De ambitiösa syr ju på kantbandet för hand på baksidan, men jag har alldeles för kort tålamod för det. Vill att det ska gå snabbt så jag kan fortsätta med nästa projekt.

Lapptäcket är klart att användas.

9 kommentarer:

Louise sa...

undebart tacke!

Malin på pastill.nu sa...

Helt fantastiskt fint lapptäcke! Gud vilka härliga tyger och färger och vad gulligt med restbitarna på baksidan.

Katharina sa...

Vilket jättefint täcke! Gillade kviltningen jättemycket!

Junebacken! sa...

Ditt lapptäcke är underbart!! Vad roligt att du skaffat en ny blogg. Den kommer jag definitivt att följa. =)

Jenny sa...

Vilket underbart täcke!! Hittade hit från AnnaSyr.
hälsar Jenny i Billdal
http://tankaromtyg.mittspejs.se/

Lilla Anka sa...

Helt fantastiskt underbart täcke! Synd att jag inte har tålamod att sy lapptäcke, jag som har så mycket tygrester. Mina projekt skall helst bli klara på en dag....

Annette - MyRoseValley sa...

Urläckert täcket. Det kuanns som en hel påse med plockgodis. Mums! Vad huande med quiltningen egentligen? Tycker det ser toppen ut på bilden. Helt klart wow faktor på den här. Och jag håller fullkomligt med - dom amerikanska quiltsajterna är ju helt sjukt inspirerande (och frustrerande eftersom dom är så j-ans bra!!!! och för att man önskar att dygnet hade 12 timmar extra...).

Anonym sa...

Erika du är helt fantastisk...Jättefint! Hur får du tiden att räcka till allt??? Måste ses snart! Har vi ingen kul kurs vi kan anmäla oss till?? Såg att du hade en på gång i slutet av januari -kan tyvärr inte då. Kram Gerd

Anonym sa...

Du är fantastisk på att sätta ihop mönster och färger. Väldigt fint! :-)